170b48af08-Art105474_0_per_ragnar_scanpixbild

3,100.00 kr inkl.moms

Vid en borgerlig begravning kan man behöva en officiant som leder akten och håller minnesord över den avlidne.

Art. nr. BORGERLIG OFF. Kategori: .

Produktbeskrivning

En borgerlig begravning är en ceremoni där var och en helt fritt kan bestämma hur begravningsakten skall utformas. Tvärtemot vad många tror, kan den borgerliga ceremonin innehålla religiösa inslag. Det är många som väljer att sjunga psalmer, och att akten innehåller te.x Fader vår.

Oavsett om man tillhör Svenska kyrkan eller något annat trossamfund kan man välja en borgerlig begravningsakt. En officiant som är villig att ställa upp och förrätta begravningsakten vid en borgerlig begravning kan vara en anhörig, arbetskamrat eller annan lämplig person. Här finns inga lagliga hinder. I en del kommuner finns också särskilt utsedda begravningsförrättare och vi på Stockholms Begravningstjänst har en mängd både kvinnliga och manliga officianter vi samarbetar med, och vi har bland annat skådespelaren och författaren Per Ragnar som vi varmt kan rekommendera.

Självklart kan man genomföra en borgerlig begravningen någon annanstans än i de anvisade lokalerna.

Det finns heller ingenting som hindrar att begravningen förläggs utomhus, i det egna hemmet eller annan plats, bara det är praktiskt möjligt som te.x på landet vid sommarhuset eller på någon annan plats som betyder väldigt mycket.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli den första att skriva en recension “Borgerlig officiant vid begravningsakten”

clear formSubmit